Powered By Blogger

Welcome!

Kαλωσορίσατε στο blog του Γυμνασίου

Ζαχάρως





Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Μετά τις 15 Αυγούστου οι διορισμοί των εκπαιδευτικών - Αμέσως μετά οι αποσπάσεις


 

Αυτή την περίοδο, στο υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιούνται συσκέψεις για τον απαιτούμενο προγραμματισμό και τη λειτουργία των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά (2011-2012) υπό το γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Βασίλη Κουλαϊδή.

Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών (ανακοίνωση στις 15/6/2011) θα με τη βοήθεια και στήριξη, εκτός των υπηρεσιακών συμβουλίων, και ενός πληροφοριακού συστήματος.


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, ο διορισμός των μόνιμων εκπαιδευτικών θα γίνει κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ώστε να καλυφθεί μέρος των οργανικών κενών που θα προκύψουν μετά τις συνταξιοδοτήσεις ή τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών. Αμέσως μετά τους διορισμούς θα πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις για την η κάλυψη των λειτουργικών κενών από σχολείο σε σχολείο.

Οι αποσπάσεις


Οι εκπαιδευτικοί που έχουν κάνει αίτηση για απόσπαση καταχωρούνται στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο διενεργεί αυτόματα την αποτίμηση των κριτηρίων, κατά τα πρότυπα του συστήματος που εφαρμόζεται για τις μεταθέσεις.
Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η κατάταξη των εκπαιδευτικών σε πίνακες θα γίνει με αντικειμενικό τρόπο με μοναδικό κριτήριο το σύνολο των μορίων που συγκέντρωσαν. Κατηγορίες εκπαιδευτικών με ιδιαίτερες κοινωνικές και οικογενειακές ανάγκες αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου